Jednodnevna tura

 • Belvedere

 • Podzemni labirint Ravne
 • Muzej Fondacije
 • Arheološko-turistički park Ravne 2
 • Bosanska piramida Sunca – sjeverne arheološke lokacije
 • Bosanska piramida Mjeseca

Opis

U jednodnevnom obilasku posjetiti ćete gotovo svaku lokaciju u Bosanskoj dolini piramida. Belvedere je lokacija sa koje se pruža najbolji pogled iz daljine na Bosansku piramidu Sunca. Vodič će vam predstaviti naš projekat i istraživanje.

Nakon uvoda, naša sljedeća lokacija je podzemni labirint Ravne. Neposredno ispod doline piramida u Bosni i Hercegovini, nalazi se prahistorijski podzemni labirint s 1,7 km prolaza. Krenite u vođenu turu kroz labirint Ravne i prođite kroz osvijetljene tunele kako biste otkrili njihove ljekovite moći. Vjeruje se da visoka koncentracija jona čisti vaše tijelo, a vi možete provesti dodatno vrijeme u “sobi za liječenje” unutar tunela i pored megakeramičkog bloka K-2 – posebno energetsko potentno mjesto idealno za meditaciju i liječenje.

Izložba muzeja nalazi se u zgradi blizu ulaza u tunele Ravne. Vidjeti ćete otkrivene artefakte tokom iskopavanja, te se satelitske fotografije, mjerenja energije, laboratorijske analize i radiokarbonsko datiranje mogu naći u muzeju.

Prije nego što stignete do Piramide sunca možete se odmoriti i prošetati parkom Ravne 2. To je najljepši prirodni i energetski kompleks u blizini ulaza u tunele Ravne. Nekoliko aktivnih arheoloških nalazišta nalazi se u parku, poput ulaza u tunele drugog nivoa, modifikovano brdo „Zvonik“, sa izmjerenim korisnim energetskim fenomenima i novootkriveni tuneli Ravne 3 i Ravne 4, sa 26.200 starih radiokarbonskih godina. Park ima zelenu kristalnu piramidu, labirint ruža sa šest latica, yoga / platforme za meditaciju, koncertnu pozornicu s prirodnim amfiteatrom, aura pojačivaće – kamene krugove, botanički vrt, fontane sa zdravom pitkom vodom, rekreativne staze i drugo.

Nakon završetka prvog dijela jednodnevnog obilaska posjetiti ćemo piramide. Prva na listi je Bosanska piramida Sunca. To je najveća i najstarija piramida na svijetu. Posjetit ćete sjevernu stranu gdje su sintetički (geopolimerni) betonski blokovi otkriveni ispod slojeva vegetacije. Tumulus Vratnica je vještačko konusno brdo na samo 5 km od mjesta piramide. Izgrađena je kombinacijom dvoslojnih megalitskih blokova, gline i betona. Njegova visina je 32 metra iznad nivoa puta. Megalitski blokovi dostižu masu veću od 10 tona. Savršeno je mjesto za vođenu meditaciju. Bosanska piramida Mjeseca je svojom visinom od 190 metara viša od Velike egipatske piramide (147 metara). Kombinira oblikovane blokove / pločice pješčenjaka i slojeve gline koja je korištena kao građevinski materijal u velikim količinama. Izvori materijala nalaze se u blizini. Glina je odličan građevinski materijal i korištena je kao vezivo, vodonepropusna i termo / audio izolacija. Terasasti dizajn jedinstven je u nauci o piramidama.

Drugi dan posvećen je ljekovitom aspektu kompleksa. Tunele Ravne možete posjetiti drugi put, kao i sobe za meditaciju kako biste se mogli opustiti i napuniti tijelo i dušu. Nastavite sa svojim opuštanjem na stazama naše zračne banjske šume. U blizini tunela Ravne, Fondacija je napravila prekrasan park sa šumskim i kamenim instalacijama, šesterokutom, dolmenom i zlatnim obrokom, lavirintom zdravstvenog i wellness centra sa terapijskom masažom, kiropraktikom i organskim proizvodima pomoći će vašem duhu dušom i tijelom. Najbolja i zadnja lokacija na našoj dvodnevnoj turi u bosanskoj dolini piramida je vrh bosanske piramide Sunca. Timovi fizičara otkrili su i izmjerili nekoliko energetskih fenomena: elektromagnetske i ultrazvučne zrake i skalarne valove. Nalazi se na nekoliko kulturnih slojeva (srednjovjekovni, rimski, ilirski).

Napomene: 

  • sve lokacije su dostupne za vozila i invalidska kolica
  • posjeta bosanskoj piramidi Sunca uključuje 15-minutno penjanje stepenicama od podnožja piramide
  • temperatura unutar tunela Ravne je 12°C, zato ne zaboravite ponijeti jaknu

Cijena: 25€

Kontaktirajte nas