Nakon višegodišnje pauze, u Tuzlu ponovo dolazi pronalazač bosanskih piramida Dr Semir Osmanagić. On će održati predavanje o pravoj starosti i svrsi piramida u svijetu. Njegovo višedecenijsko istraživanje širom svijeta dokazuje da piramide nisu građene kao grobnice već kao pojačivači energija.
Predavanje će biti održano u velikoj dvorani Bosanskog kulturnog centra, ulica Mije Keroševića 3, u subotu 4. februara 2023. Početak je u 18 sati.
Dr Semir Osmanagić je istraživač megalitnih i piramidalnih lokacija širom svijeta, autor 18 knjiga o drevnim civilizacijama prevođenim na 17 jezika, član ruske Akademije prirodnih nauka iz Moskve, član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Dijaspori, član Aleksandrijskog arheološkog društva iz Egipta, dobitnik priznanja Kongresa Sjedinjenih Američkih Država, nosilac priznanja ‘Dijamant nauke o piramidama’ Kongresa o piramidama u indijskom Bangaloreu, dobitnik priznanja ‘Amelia Edward’ o unaprijeđenju nauke o piramidama iz Čikaga, SAD. Proglašavan je dva puta ‘Ličnošću godine u BiH 2007. i 2021. Pronalazač je i glavni istraživač bosanskih piramida u Visokom od 2005. do danas. Prvi je počasni građanin Visokog (2006.).
Ovom prilikom bit će predstavljena i njegova nova knjiga: ‘Moja priča
– otkrivena tajna bosanskih piramida’.